Leem Finish is ontwikkeld voor het afwerken en verfraaien van binnenmuren in woon- en werkruimten. Muren die zijn afgewerkt met Leem Finish ogen stijlvol en stralen rust uit. Een Leem Finishmuur is van dichtbij te herkennen aan een subtiele, levendige structuur.

Leem Finish is een 100 % natuurlijk bouwmateriaal samengesteld uit verschillende soorten zand en gekleurde klei. De grondstoffen worden uit diepe aardlagen gewonnen en komen uit verschillende klei- en zandgroeven in Europa. Ze zijn gegarandeerd onvervuild. Leem Finish bevat geen enkele chemische toevoegingen of kleurpigmenten. De hechtcapaciteit, de duurzaamheid en kleurechtheid zijn alle natuurlijke eigenschappen. Leem Finish is niet brandbaar en is qua sterkte vergelijkbaar met kalkmortelstuc.

leempleister-astro
leempleister-lijstjes
leempleister-neutraal

Leem Finish is een fijne leemstuc op kleur en wordt dun aangebracht over een vlakke ondergrond van basisleem, stucwerk of plaatwerk. De dikte van de laag is ongeveer 2 tot 3 millimeter. Het kan glad worden afgewerkt maar ook geschuurd. Ook kunnen er toevoegingen in worden verwerkt zoals gemalen schelpen of stro-vezel voor een robuuster uiterlijk of juist parelmoer, dat onopvallend in het stucwerk zit maar prachtig oplicht als de zon er op schijnt.

Een Leem Finish muur komt echt tot leven!